fbpx

ארטיק מגנום טבעוני

60fe8312282a74378889a866_WhatsApp-Image-2021-07-26-at-12.40.00
כמות ל 6 ארטיקים
למילוי שוקולד קראנץ:
  • 100 גרם שוקולד מריר
לגנאש:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 400 גרם קרם קוקוס קר - רק החלק הלבן (ז"א שצריך 2 פחיות)
לציפוי:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאת קקאו / שמן נייטרלי
  • 100 גרם אגוזים קצוצים (לוז / פקאנים / פיסטוקים וכו)
הוראות הכנה
  1. לגנאש: ממיסים במיקרו שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים עם מטרפה עד לאיחוד. אפשר גם לחמם את קרם הקוקוס בסיר עד לרתיחה, לצקת על השוקולד ולערבב.
  2. מעבירים את קערת הגנאש למקרר לשעה – שעתיים עד שהוא קר ומתחיל להתייצב אבל עדיין מעט רך.
  3. למילוי שוקולד קראנץ’: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרו או על באן מארי ומזלפים לתוך תבנית מלבנים או על נייר אפייה. אמור להתקבל מלבן קטן ושטוח שייכנס לתוך הגלידה. מעבירים למקפיא ל 15 דקות.
  4. כשהגנאש קר ויציב, מקציפים אותו למספר דקות במיקסר עד לקבלת תערובת אוורירית ורכה – שימו לב שהיא לא אמורה להיות יציבה. אם התערובת ממש יציבה כמו קצפת, ניתן להוסיף 20 גרם חלב צמחי ולהמשיך להקציף.
  5. להרכבה: מעבירים את הגנאש המוקצף לשקית זילוף ומזלפים לתוך תבנית סיליקון בצורת ארטיקים. מזלפים עד 3/4 מהגובה ומשקיעים בתוך כל ארטיק את פס השוקולד. מוסיפים גם את המקל ובסוף מיישרים את הגלידה.
  6. מעבירים למקפיא למשך כשעה שעתיים עד שהגלידה קפואה לחלוטין ומשתחררת מהתבנית בקלות.
  7. לקראת סיום ההקפאה מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד וחמאת קקאו/ שמן בפולסים במיקרו או על באן מארי. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מעבירים לכלי גבוה.
  8. כשהגלידות קפואות מחלצים אותן וטובלים בשוקולד המומס. מעבירים לכמה דקות של הקפאה לפני האכילה.
אופן אחסון
שומרים את הגלידות במקפיא עד חודש.
הוראות הכנה
  1. לגנאש: ממיסים במיקרו שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים עם מטרפה עד לאיחוד. אפשר גם לחמם את קרם הקוקוס בסיר עד לרתיחה, לצקת על השוקולד ולערבב.
  2. מעבירים את קערת הגנאש למקרר לשעה – שעתיים עד שהוא קר ומתחיל להתייצב אבל עדיין מעט רך.
  3. למילוי שוקולד קראנץ’: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרו או על באן מארי ומזלפים לתוך תבנית מלבנים או על נייר אפייה. אמור להתקבל מלבן קטן ושטוח שייכנס לתוך הגלידה. מעבירים למקפיא ל 15 דקות.
  4. כשהגנאש קר ויציב, מקציפים אותו למספר דקות במיקסר עד לקבלת תערובת אוורירית ורכה – שימו לב שהיא לא אמורה להיות יציבה. אם התערובת ממש יציבה כמו קצפת, ניתן להוסיף 20 גרם חלב צמחי ולהמשיך להקציף.
  5. להרכבה: מעבירים את הגנאש המוקצף לשקית זילוף ומזלפים לתוך תבנית סיליקון בצורת ארטיקים. מזלפים עד 3/4 מהגובה ומשקיעים בתוך כל ארטיק את פס השוקולד. מוסיפים גם את המקל ובסוף מיישרים את הגלידה.
  6. מעבירים למקפיא למשך כשעה שעתיים עד שהגלידה קפואה לחלוטין ומשתחררת מהתבנית בקלות.
  7. לקראת סיום ההקפאה מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד וחמאת קקאו/ שמן בפולסים במיקרו או על באן מארי. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מעבירים לכלי גבוה.
  8. כשהגלידות קפואות מחלצים אותן וטובלים בשוקולד המומס. מעבירים לכמה דקות של הקפאה לפני האכילה.
אופן אחסון
שומרים את הגלידות במקפיא עד חודש.

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.