fbpx

בצלים ממולאים

6409fcde9e140f5522d34873_WhatsApp-Image-2023-03-07-at-16.58.30-3
כמות ל 6-8 מנות
למילוי:
  • 6 בצלים גדולים שלמים
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ דק
  • 1 כוס אורז
  • חבילת פטריות שמפניון
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • כף רסק עגבניות
  • כף רכז רימונים
  • כף סילאן
  • מלח ופלפל
לרוטב:
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 כפות סילאן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רבע כפית בהרט
  • 5 כפות שמן זית
  • כוס – 2 מים (עד כיסוי של הבצלים)
  • רימונים לקישוט
הוראות הכנה

1. מקלפים את הבצלים, חותכים את הקצוות ומבשלים אותם כרבע שעה עד שהם רכים.
2. בנתיים מכינים את המילוי: מטגנים בצל קצוץ במחבת עד לריכוך חלקי.
3. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כמה דקות עד שהן מתכווצות.
4. מוסיפים אורז ואת שאר המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד להצטננות.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים ומניחים בצד.
6. מקלפים בזהירות את הבצלים (השכבה העליונה רכה מדי אז לא משתמשים בה) וממלאים על פי ההדגמה בסרטון.
7. מסדרים את הבצלים יפה בסיר ויוצקים את הרוטב. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי.
8. סוגרים את הסיר עם מכסה, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
9. לאחר מכן מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה.
10. מסירים את הנייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד כ 15 דקות להשחמה.
11. מברישים בשמן זית ומקשטים עם רימונים

אופן אחסון
הוראות הכנה

1. מקלפים את הבצלים, חותכים את הקצוות ומבשלים אותם כרבע שעה עד שהם רכים.
2. בנתיים מכינים את המילוי: מטגנים בצל קצוץ במחבת עד לריכוך חלקי.
3. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כמה דקות עד שהן מתכווצות.
4. מוסיפים אורז ואת שאר המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד להצטננות.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים ומניחים בצד.
6. מקלפים בזהירות את הבצלים (השכבה העליונה רכה מדי אז לא משתמשים בה) וממלאים על פי ההדגמה בסרטון.
7. מסדרים את הבצלים יפה בסיר ויוצקים את הרוטב. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי.
8. סוגרים את הסיר עם מכסה, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
9. לאחר מכן מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה.
10. מסירים את הנייר האפייה ורדיד האלומיניום ואופים עוד כ 15 דקות להשחמה.
11. מברישים בשמן זית ומקשטים עם רימונים

אופן אחסון

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.