fbpx

גלאט טבעוני במילוי תפוחי אדמה בשמנת

612dde49e806978104e6d1ec_WhatsApp-Image-2021-08-30-at-18.58.16
מתכון לגלאט אחד בינוני
לבצק:
  • 200 גרם קמח לבן / כוסמין לבן
  • 100 גרם חמאה טבעונית קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 40 גרם מים קרים
למילוי:
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
  • מלח, פלפל, שמרי בירה
  • חצי מיכל שמנת סויה
  • גבינה צהובה טבעונית (אופציונלי)
לציפוי:
  • חלב סויה
  • שומשום
הוראות הכנה
  1. במחבת עם שמן זית צורבים את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן מקבלות צבע זהוב ומתרככות מעט.
  2. מוסיפים שמנת סויה עד לכיסוי ואת התבלינים ונותנים לשמנת להצטמצם למשך כמה דקות. מכבים את האש ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר.
  3. מחממים תנור ל 190 מעלות על תכנית טורבו.
  4. בנתיים מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מוסיפים מים קרים וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לצורת עיגול (הוא לא צריך להיות סימטרי)
  7. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה שהתקררו, כמעט עד הקצוות.
  8. סוגרים את הבצק בעזרת נייר האפייה מכל הכיוונים ויוצרים שוליים.
  9. מורחים על השוליים מעט חלב סויה ומפזרים שומשום.
  10. מפזרים גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לאפייה של כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.
  11. מקשטים עם עשבי תיבול שאוהבים ואוכלים ביום ההכנה.
אופן אחסון
הוראות הכנה
  1. במחבת עם שמן זית צורבים את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן מקבלות צבע זהוב ומתרככות מעט.
  2. מוסיפים שמנת סויה עד לכיסוי ואת התבלינים ונותנים לשמנת להצטמצם למשך כמה דקות. מכבים את האש ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר.
  3. מחממים תנור ל 190 מעלות על תכנית טורבו.
  4. בנתיים מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מוסיפים מים קרים וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לצורת עיגול (הוא לא צריך להיות סימטרי)
  7. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה שהתקררו, כמעט עד הקצוות.
  8. סוגרים את הבצק בעזרת נייר האפייה מכל הכיוונים ויוצרים שוליים.
  9. מורחים על השוליים מעט חלב סויה ומפזרים שומשום.
  10. מפזרים גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לאפייה של כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.
  11. מקשטים עם עשבי תיבול שאוהבים ואוכלים ביום ההכנה.
אופן אחסון

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.