fbpx

גלגולי חצילים טבעוניים ברוטב עגבניות

6409febcef2a5521f0617a7c_WhatsApp-Image-2023-03-07-at-16.58.33-3
ל 4-5 מנות
מצרכים:
  • 2 חצילים פרוסים לאורך
  • שמן זית להברשה
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 300 גרם בשר טחון טבעוני
  • כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית צ׳ילי גרוס
  • רבע כפית מלח
  • חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות
  • כף רסק עגבניות
  • 2 שיני שום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית צ׳ילי גרוס
  • כוס מים
הוראות הכנה


1. חותכים את החצילים, מברישים בשמן זית ואופים 15 דקות על 180 מעלות.
2. בנתיים מכינים את המלית: מטגנים בצל מספר דקות. מוסיפים שום, את התבלינים ואת הבשר הטחון ומטגנים כמה דקות עד להזהבה.
3. מוסיפים פטרוזיליה / כוסברה, מערבבים ומעבירים לקערה להצטננות.
4. לרוטב מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לתבנית אפייה.
5. לוקחים חתיכה של חציל, מניחים בקצה שלה כף של המילוי, מגלגלים ומניחים ברוטב.
6. חוזרים על הפעולה עם כל החתיכות.
7. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל 45 דקות על 180 מעלות.
8. לאחר 45 דקות מורידים את נייר האפייה ואופים עוד כ 15 דקות עד להשחמה

אופן אחסון
הוראות הכנה


1. חותכים את החצילים, מברישים בשמן זית ואופים 15 דקות על 180 מעלות.
2. בנתיים מכינים את המלית: מטגנים בצל מספר דקות. מוסיפים שום, את התבלינים ואת הבשר הטחון ומטגנים כמה דקות עד להזהבה.
3. מוסיפים פטרוזיליה / כוסברה, מערבבים ומעבירים לקערה להצטננות.
4. לרוטב מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לתבנית אפייה.
5. לוקחים חתיכה של חציל, מניחים בקצה שלה כף של המילוי, מגלגלים ומניחים ברוטב.
6. חוזרים על הפעולה עם כל החתיכות.
7. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל 45 דקות על 180 מעלות.
8. לאחר 45 דקות מורידים את נייר האפייה ואופים עוד כ 15 דקות עד להשחמה

אופן אחסון

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.