fbpx

חיתוכיות לימון עם קרם יוגורט

60dc6e37ba9d3b2f61724304_WhatsApp-Image-2021-06-30-at-16.14.03
מתאים לתבנית מרובעת 18*18 או 20*20
לתחתית:
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה טבעונית רכה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם קמח לבן
  • קורט מלח
  • 5 גרם אבקת אפייה
לקרם לימון:
  • 250 גרם קרם קוקוס (אין צורך לקרר)
  • 100 גרם חלב
  • 60 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור
  • 80 גרם מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
לזילוף קרם יוגורט:
  • 200 גרם יוגורט טבעוני
  • 250 גרם קרם קוקוס קר לאחר קירור של לילה במקרר - רק החלק הלבן
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 30 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • כפית מחית / תמצית וניל
  • לקישוט: פירות
הוראות הכנה
  1. לתחתית: במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם סכין, מערבבים את כל מרכיבי התחתית רק עד שמתקבל כדור בצק אחיד.
  2. משטחים את הבצק בתוך תבנית או רינג עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות, למשך כ 15 דק עד שהבצק מזהיב.
  3. לקרם לימון: בסיר קטן מבשלים קרם קוקוס, חלב, סוכר וקורנפלור תוך כדי ערבוב עם מטרפה, על אש בינונית, עד שהקרם מסמיך ומבעבע.
  4. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון בהדרגה ותוך כדי ערבוב ומחכים לבעבוע פעם נוספת.
  5. יוצקים את הקרם על התחתית האפויה ישירות מהסיר ומכניסים להתייצבות של כשעתיים במקרר.
  6. לקרם יוגורט: מקציפים את כל מרכיבי הקרם במיקסר עם בלון הקצפה למשך כמה דקות עד שהקרם אחיד ויציב.
  7. כשהקינוח קר מזלפים עליו את קרם היוגורט ומקשטים עם פירות. מגישים ביום ההכנה.

 

אופן אחסון
הוראות הכנה
  1. לתחתית: במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם סכין, מערבבים את כל מרכיבי התחתית רק עד שמתקבל כדור בצק אחיד.
  2. משטחים את הבצק בתוך תבנית או רינג עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות, למשך כ 15 דק עד שהבצק מזהיב.
  3. לקרם לימון: בסיר קטן מבשלים קרם קוקוס, חלב, סוכר וקורנפלור תוך כדי ערבוב עם מטרפה, על אש בינונית, עד שהקרם מסמיך ומבעבע.
  4. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון בהדרגה ותוך כדי ערבוב ומחכים לבעבוע פעם נוספת.
  5. יוצקים את הקרם על התחתית האפויה ישירות מהסיר ומכניסים להתייצבות של כשעתיים במקרר.
  6. לקרם יוגורט: מקציפים את כל מרכיבי הקרם במיקסר עם בלון הקצפה למשך כמה דקות עד שהקרם אחיד ויציב.
  7. כשהקינוח קר מזלפים עליו את קרם היוגורט ומקשטים עם פירות. מגישים ביום ההכנה.

 

אופן אחסון

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.