fbpx

חלת שום קונפי

61e860a116072c61c539731f_WhatsApp-Image-2022-01-19-at-21.03.47
‍מתאים ל 2 חלות גדולות
מצרכים
  • 500 גרם קמח לחם / קמח לבן
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף)
  • 40 גרם סוכר
  • 250 גרם מים פושרים
  • 10 גרם מלח (כף)
  • 50 גרם שמן זית
  • ראש שום
לציפוי לפני האפייה
  • חלב סויה
לציפוי אחרי האפייה
  • חצי ראש שום
  • צרור פטרוזיליה / בזיליקום קצוץ
  • שמן זית
  • מלח גס
הוראות הכנה

1. מניחים בנייר כסף ראש וחצי שום ומזלפים מעליו שמן זית.

2. סוגרים את נייר הכסף ומכניסים לתנור על 250 מעלות סטטי לכ- 20 דקות עד שהשום ממש רך.

3. לוחצים על השום ככה שיצא החוצא מתוך הקליפה ומעבירים לקערה קטנה. מועכים עם מזלג.

4. במיקסר עם וו לישה שוקלים קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן זית.

5. לשים על מהירות איטית כ- 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

6. מוסיפים מלח ואת רוב כמות השום (משאירים בערך 1/3 כמות) וממשיכים ללוש עוד כ- 7 דקות (10 דקות לישה סה”כ)

7. יוצרים כדור חלק, משמנים עם מעט שמן זית ומכסים במגבת.

8. מעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה/ שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

9. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים במשקל 105 גרם לכל כדור.

10. מרדדים כל כדור לצורה אובלית ומגלגלים לרצועה.

11. (קולעים 2 חלות, כל אחת מ 4 רצועות (ניתן לראות באינסטגרם סרטון עם הסבר על הקליעה

12. מעבירים להתפחה נוספת לעוד כ-45 דקות במקום חמים ובנתיים מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו

13. מברישים בחלב סויה ואופים כ 30 דקות עד שהחלות זהובות.

14. מוסיפים עשבי תיבול, שמן זית ומלח גס לשום שנשאר ומערבבים.

15. כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת השום

אופן אחסון
הוראות הכנה

1. מניחים בנייר כסף ראש וחצי שום ומזלפים מעליו שמן זית.

2. סוגרים את נייר הכסף ומכניסים לתנור על 250 מעלות סטטי לכ- 20 דקות עד שהשום ממש רך.

3. לוחצים על השום ככה שיצא החוצא מתוך הקליפה ומעבירים לקערה קטנה. מועכים עם מזלג.

4. במיקסר עם וו לישה שוקלים קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן זית.

5. לשים על מהירות איטית כ- 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

6. מוסיפים מלח ואת רוב כמות השום (משאירים בערך 1/3 כמות) וממשיכים ללוש עוד כ- 7 דקות (10 דקות לישה סה”כ)

7. יוצרים כדור חלק, משמנים עם מעט שמן זית ומכסים במגבת.

8. מעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה/ שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

9. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים במשקל 105 גרם לכל כדור.

10. מרדדים כל כדור לצורה אובלית ומגלגלים לרצועה.

11. (קולעים 2 חלות, כל אחת מ 4 רצועות (ניתן לראות באינסטגרם סרטון עם הסבר על הקליעה

12. מעבירים להתפחה נוספת לעוד כ-45 דקות במקום חמים ובנתיים מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו

13. מברישים בחלב סויה ואופים כ 30 דקות עד שהחלות זהובות.

14. מוסיפים עשבי תיבול, שמן זית ומלח גס לשום שנשאר ומערבבים.

15. כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת השום

אופן אחסון

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.