fbpx

לביבות תפוחי אדמה טבעוניות

619b58f84152e67ab8535a52_WhatsApp-Image-2021-11-22-at-10.29.00-AM
כמות לכ – 20 לביבות
מצרכים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • בטטה בינונית (או עוד 2 תפוחי אדמה)
  • בצל אחד גדול
  • 4 כפות קמח כלשהו (אני השתמשתי בקמח עדשים)
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון / שמן זית להברשה
הוראות הכנה
  1. על פומפיה או במעבד מזון מגרדים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומשאירים כחצי שעה בתוך מסננת על מנת שיוציאו את הנוזלים שלהם.
  2. סוחטים את הירקות ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עם הידיים.
  4. מחממים מחבת עם שמן או תנור על 180 מעלות.
  5. לגרסה המטוגנת: כשהשמן חם מהדקים לביבות קטנות עם הידיים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  6. לגרסה האפויה: מסדרים את הלביבות על תבנית עם נייר אפייה ומברישים עם שמן זית בנדיבות מכל הכיוונים. אופים על 180 מעלות עד להזהבה.

מומלץ להגיש ישר לאחר ההכנה עם יוגורט טבעוני

אופן אחסון
הוראות הכנה
  1. על פומפיה או במעבד מזון מגרדים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומשאירים כחצי שעה בתוך מסננת על מנת שיוציאו את הנוזלים שלהם.
  2. סוחטים את הירקות ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עם הידיים.
  4. מחממים מחבת עם שמן או תנור על 180 מעלות.
  5. לגרסה המטוגנת: כשהשמן חם מהדקים לביבות קטנות עם הידיים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  6. לגרסה האפויה: מסדרים את הלביבות על תבנית עם נייר אפייה ומברישים עם שמן זית בנדיבות מכל הכיוונים. אופים על 180 מעלות עד להזהבה.

מומלץ להגיש ישר לאחר ההכנה עם יוגורט טבעוני

אופן אחסון

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.