fbpx

עוגיות חלווה ושוקולד

61c056bec1e2be7f2ffc04e0_WhatsApp-Image-2021-12-20-at-11.05.38-AM
כמות לכ 20 עוגיות שושנים
מצרכים
  • 300 גרם קמח
  • 120 גרם חמאה טבעונית חתוכה לקוביות
  • 40 גרם טחינה
  • 50 גרם סוכר
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 100 גרם רסק תפוחים
למילוי
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם טחינה
  • 50 גרם סילאן
  • שערות חלווה
הוראות הכנה
  1. לבצק: במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבבים את כל המרכיבים מלבד רסק התפוחים, עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הרסק ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות של חצי שעה במקרר.
  4. בנתיים מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד בפולסים במיקרו או על באן מארי. מוסיפים טחינה וסילאן ומערבבים.
  5. מעבירים להתייצבות של 5 דקות במקרר.
  6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לריבוע גדול ודק ומורחים את המילוי. מפזרים שערות חלווה.
  7. חותכים את הריבוע לחצי ככה שנוצרים שני מלבנים.
  8. את המלבנים חותכים לרצועות מאוד דקות של 2 ס”מ ומגלגלים כל רצועה לשבלול. (תנסו קודם כל רצועה אחת ותראו שמתקבל שבלול בגודל שרציתם)
  9. אופים את השבלולים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות טורבו, למשך 12 דקות או עד להזהבה.
  10. מפזרים אבקת סוכר.
אופן אחסון
העוגיות נשמרות עד 4 ימים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר, או עד חודש במקפיא.
הוראות הכנה
  1. לבצק: במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבבים את כל המרכיבים מלבד רסק התפוחים, עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הרסק ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות של חצי שעה במקרר.
  4. בנתיים מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד בפולסים במיקרו או על באן מארי. מוסיפים טחינה וסילאן ומערבבים.
  5. מעבירים להתייצבות של 5 דקות במקרר.
  6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לריבוע גדול ודק ומורחים את המילוי. מפזרים שערות חלווה.
  7. חותכים את הריבוע לחצי ככה שנוצרים שני מלבנים.
  8. את המלבנים חותכים לרצועות מאוד דקות של 2 ס”מ ומגלגלים כל רצועה לשבלול. (תנסו קודם כל רצועה אחת ותראו שמתקבל שבלול בגודל שרציתם)
  9. אופים את השבלולים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות טורבו, למשך 12 דקות או עד להזהבה.
  10. מפזרים אבקת סוכר.
אופן אחסון
העוגיות נשמרות עד 4 ימים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר, או עד חודש במקפיא.

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.