fbpx

‘עוף’ טבעוני בסגנון KFC

61e00ddec4372eb4c71b4c15_WhatsApp-Image-2022-01-13-at-13.27.44
כמות ל 3-4 מנות
למרינדה:
  • חבילת טופו של 300 גרם
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • כפית גדושה פפריקה חריפה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי כוס שמן זית
לבלילה הרטובה:
  • 6 כפות קמח
  • 6 כפות קורנפלור
  • כוס מים
לבלילה היבשה:
  • כוס וחצי קמח
  • רבע כוס קורנפלור
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה
  1. קורעים את הטופו לחתיכות לא סימטריות עם הידיים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים ושמן הזית למרינדה.
  3. מעבירים את הטופו לקערת המרינדה, מצפים אותו מכל הכיוונים ומעבירים לשעתיים במקרר לספיגת הטעמים.
  4. בנתיים מערבבים את המרכיבים לבלילה הרטובה. (היא אמורה להיות במרקם של טחינה נוזלית אז תוסיפו מים או קמח לפי הצורך)
  5. מערבבים את המרכיבים לבלילה היבשה.
  6. לאחר שעתיים של השרייה, מחממים על אש גבוהה שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.
  7. מוציאים את הטופו מהמרינדה (אל תזרקו אותה, יהיה בה שימוש בסוף), טובלים אותו בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה, ושוב בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה.
  8. כשהשמן מגיע לכ – 180 מעלות (אפשר להכניס כף עץ ולראות שיש מסביבה בועות) מכניסים את חתיכות הטופו לטיגון עמוק עד להזהבה (כ-10 דקות)
  9. ניתן גם לאפות את הטופו על 200 מעלות סטטי, עד להזהבה.
  10. מסננים את המרינדה משאריות הטופו, ומצפים את הטופו במרינדה המסוננת מכל הכיוונים (לא לוותר, זה נותן מלא טעם)
  11. אוכלים ישר לאחר הטיגון עם קטשופ ומיונז 🙂
אופן אחסון
הוראות הכנה
  1. קורעים את הטופו לחתיכות לא סימטריות עם הידיים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים ושמן הזית למרינדה.
  3. מעבירים את הטופו לקערת המרינדה, מצפים אותו מכל הכיוונים ומעבירים לשעתיים במקרר לספיגת הטעמים.
  4. בנתיים מערבבים את המרכיבים לבלילה הרטובה. (היא אמורה להיות במרקם של טחינה נוזלית אז תוסיפו מים או קמח לפי הצורך)
  5. מערבבים את המרכיבים לבלילה היבשה.
  6. לאחר שעתיים של השרייה, מחממים על אש גבוהה שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.
  7. מוציאים את הטופו מהמרינדה (אל תזרקו אותה, יהיה בה שימוש בסוף), טובלים אותו בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה, ושוב בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה.
  8. כשהשמן מגיע לכ – 180 מעלות (אפשר להכניס כף עץ ולראות שיש מסביבה בועות) מכניסים את חתיכות הטופו לטיגון עמוק עד להזהבה (כ-10 דקות)
  9. ניתן גם לאפות את הטופו על 200 מעלות סטטי, עד להזהבה.
  10. מסננים את המרינדה משאריות הטופו, ומצפים את הטופו במרינדה המסוננת מכל הכיוונים (לא לוותר, זה נותן מלא טעם)
  11. אוכלים ישר לאחר הטיגון עם קטשופ ומיונז 🙂
אופן אחסון

הכנתם?

תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

‘הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש’

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.