סדנה במחיר מיוחד לקראת החג

ארנצ'יני טבעוני

כמות לכ- 20-30 כדורים
למילוי:
  • בצל לבן / סגול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כוס אורז עגול
  • 2 וחצי כוסות ציר ירקות (או כף אבקת מרק טבעית איכותית ו2 וחצי כוסות מים רותחים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 50 גרם חמאה טבעונית
  • 100 גרם גבינת אגוזים קשה (מוצרלה / צהובה / ריקוטה וכו)
לציפוי
  • קערה ראשונה: 1/2 כוס קורנפלור1/4 כוס קמחמים
  • קערה שניה: פירורי לחם / פנקו‍
  • ליטר שמן לטיגון
למטבל עגבניות:
  • שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רסק עגבניות קטן
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • כפית סוכר
  • צרור בזיליקום קצוץ
הוראות הכנה
  1. לריזוטו: מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מוסיפים את האורז לאחר שטיפה ומערבבים.
  3. מוסיפים את ציר הירקות ומתחילים לערבב כמה שיותר עד שהריזוטו מוכן (כ 20-25 דקות).
  4. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים/ ציר עד שהאורז ממש רך.
  5. מוסיפים את החמאה והגבינה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה. מצננים עד שהריזוטו מתקרר לחלוטין.
  6. מגלגלים את הריזוטו לכדורים קטנים.
  7. לציפוי: בקערה מערבבים קורנפלור, קמח ומים. מוסיפים עוד קמח / מים בהתאם לסמיכות – התערובת צריכה להיות בסמיכות של טחינה.
  8. טובלים את הכדורים בתערובת הקורנפלור, מחלצים עם מזלג ומערבבים בתוך פירורי הלחם.
  9. מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם (צריכות להיות בועות כשזורקים פנימה את הארנצ'יני), מעבירים את כדורי הארנצ'יני עד להזהבה.
  10. למטבל: מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בו את השום כדקה.
  11. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים עוד כדקה.
  12. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל וסוכר ומבשלים ברבע שעה.
  13. לקראת הסוף מוסיפים גם בזיליקום קצוץ ומערבבים.
  14. מגישים את הארנצ'יני מיד לאחר ההכנה.
אופן אחסון
הוראות הכנה
  1. לריזוטו: מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מוסיפים את האורז לאחר שטיפה ומערבבים.
  3. מוסיפים את ציר הירקות ומתחילים לערבב כמה שיותר עד שהריזוטו מוכן (כ 20-25 דקות).
  4. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים/ ציר עד שהאורז ממש רך.
  5. מוסיפים את החמאה והגבינה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה. מצננים עד שהריזוטו מתקרר לחלוטין.
  6. מגלגלים את הריזוטו לכדורים קטנים.
  7. לציפוי: בקערה מערבבים קורנפלור, קמח ומים. מוסיפים עוד קמח / מים בהתאם לסמיכות – התערובת צריכה להיות בסמיכות של טחינה.
  8. טובלים את הכדורים בתערובת הקורנפלור, מחלצים עם מזלג ומערבבים בתוך פירורי הלחם.
  9. מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם (צריכות להיות בועות כשזורקים פנימה את הארנצ'יני), מעבירים את כדורי הארנצ'יני עד להזהבה.
  10. למטבל: מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בו את השום כדקה.
  11. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים עוד כדקה.
  12. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל וסוכר ומבשלים ברבע שעה.
  13. לקראת הסוף מוסיפים גם בזיליקום קצוץ ומערבבים.
  14. מגישים את הארנצ'יני מיד לאחר ההכנה.
אופן אחסון
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

'הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש'

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.

לאן לשלוח לך את הספר?

דילוג לתוכן