סדנה במחיר מיוחד לקראת החג

בייגלה ירושלמי

מתכון ל 8 בייגלס
מצרכים
  • 500 גרם קמח (רצוי קמח לחם)
  • כף שמרים יבשים
  • 30 גרם שמן זית
  • 30 גרם סוכר
  • 250-280 גרם מים פושרים
  • כפית גדושה מלח
לציפוי:
  • 200 גרם שומשום
להברשה:
  • שמן זית מעורבב עם מלח גס
הוראות הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ו 250 גרם מים.
  2. כעבור 3-4 דקות של לישה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד 10 דקות לישה סה"כ.
  3. הבצק אמור להידבק בתחתית הקערה אבל לא בצדדים – אם הוא יותר יבש מזה ולא נדבק בתחתית, מוסיפים את 30 גרם המים הנותרים ולשים עד לאיחוד.
  4. משמנים את הבצק עם שמן זית ומעבירים להתפחה של כשעה במקום חמים, עד שהוא מכפיל את גודלו.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, משמנים אותם ומתפיחים חצי שעה נוספת.
  6. מחממים תנור ל 190 מעלות על תכנית טורבו.
  7. במרכז כל כדור עושים חור עם האצבע ומגדילים אותו לצורת בייגל. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
  8. טובלים את הבייגלס במים ואז בשומשום ומסדרים על מגש ברווחים.
  9. אופים את הבייגלס כ – 15 דקות עד שהם זהובים.
  10. לאחר האפייה, מברישים בשמן זית עם מלח גס.
אופן אחסון
הבייגלס טריים ביום ההכנה. ניתן גם להקפיא אותם עד חודש ולחמם מספר דקות בתנור לפני האכילה.
הוראות הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ו 250 גרם מים.
  2. כעבור 3-4 דקות של לישה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד 10 דקות לישה סה"כ.
  3. הבצק אמור להידבק בתחתית הקערה אבל לא בצדדים – אם הוא יותר יבש מזה ולא נדבק בתחתית, מוסיפים את 30 גרם המים הנותרים ולשים עד לאיחוד.
  4. משמנים את הבצק עם שמן זית ומעבירים להתפחה של כשעה במקום חמים, עד שהוא מכפיל את גודלו.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, משמנים אותם ומתפיחים חצי שעה נוספת.
  6. מחממים תנור ל 190 מעלות על תכנית טורבו.
  7. במרכז כל כדור עושים חור עם האצבע ומגדילים אותו לצורת בייגל. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
  8. טובלים את הבייגלס במים ואז בשומשום ומסדרים על מגש ברווחים.
  9. אופים את הבייגלס כ – 15 דקות עד שהם זהובים.
  10. לאחר האפייה, מברישים בשמן זית עם מלח גס.
אופן אחסון
הבייגלס טריים ביום ההכנה. ניתן גם להקפיא אותם עד חודש ולחמם מספר דקות בתנור לפני האכילה.
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

'הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש'

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.

לאן לשלוח לך את הספר?

דילוג לתוכן