לזניה כלשהי עם גבינה

לזניית בצל מקורמל ופטריות בשמנת

טוב זה כל-כך יותר טעים מהלזנייה הקלאסית שאתם לא מאמינים.. עם הטעם של הבצק המקורמל.. וואו!הכנתי אותה עם מיקס פטריות ושמנת טבעונית לבישול ויצא חלומי

תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍

מצרכים:
  • כ- 10 דפי לזניה
  • 2 חבילות פטריות (אני השתמשתי בשימג’י ופורטבלו)
  • שמן זית לטיגון
  • בצל לבן גדול
לרוטב בשמל:
  • 250 גרם מוצרלה טבעונית – 200 שומרים לרוטב ו 50 לגירוד מלמעלה
  • 250 גרם גבינת שמנת / למריחה טבענית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כוס מים קרים
הוראות הכנה

הוראות הכנה:
1. צורבים במחבת את הבצל עד ריכוך והזהבה
2. חותכים את הפטריות ומוסיפים. צורבים מספר דקות עד שהן מצטמצמות והנוזלים מתאדים
3. מעבירים לקערה את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים עם בלנדר מוט. במידה והרוטב סמיך מדי,
מוסיפים עוד מעט מים וטוחנים (הוא אמור להראות כמו בסרטון)
4. מרכיבים את הלזניה: מניחים שכבה מהרוטב, עליה דפי לזניה ועליהם פטריות וככה חוזרים על הפעולה עד הסוף.
השכבה האחרונה צריכה להיות הרוטב ומעליה מגרדים את גבינת המוצרלה שנשארה
5. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה של כ 45 דקות על 190 מעלות חום עליון תחתון
6. מורידים את הנייר ואופים עוד כ 20 דקות עד שהלזניה ניראת זהובה, רכה ומוכנה

אופן אחסון
במקרר לעד 3 ימים
לזניה כלשהי עם גבינה
הוראות הכנה

הוראות הכנה:
1. צורבים במחבת את הבצל עד ריכוך והזהבה
2. חותכים את הפטריות ומוסיפים. צורבים מספר דקות עד שהן מצטמצמות והנוזלים מתאדים
3. מעבירים לקערה את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים עם בלנדר מוט. במידה והרוטב סמיך מדי,
מוסיפים עוד מעט מים וטוחנים (הוא אמור להראות כמו בסרטון)
4. מרכיבים את הלזניה: מניחים שכבה מהרוטב, עליה דפי לזניה ועליהם פטריות וככה חוזרים על הפעולה עד הסוף.
השכבה האחרונה צריכה להיות הרוטב ומעליה מגרדים את גבינת המוצרלה שנשארה
5. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה של כ 45 דקות על 190 מעלות חום עליון תחתון
6. מורידים את הנייר ואופים עוד כ 20 דקות עד שהלזניה ניראת זהובה, רכה ומוכנה

אופן אחסון
במקרר לעד 3 ימים
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך במדריכים החינמיים שלי:

אספתי את כל הידע שלי למדריכים קצרים ומשמחים שהולכים לעשות לך הרבה סדר במטבח

דילוג לתוכן