WhatsApp Image 2025-01-15 at 13.55.58

מרק עדשים תורכי

מרק עדשים תורכי שלמדתי מהמטפלת של אדם שהכינה לי אותו והוא כ"כ מיוחד וטעים! לא יאמן איך כמה מרכיבים קטנים הפכו מרק עדשים לאחד המרקים הטעימים שיצא לי לטעום

תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍

מרכיבים - כמות ל 5-6 מנות
  • 2 בצלים בינוניים
  • כוס עדשים כתומות
  • 1/3 כוס גרישה - בורגול טחון דק (אפשר גם בורגול רגיל או אורז)
  • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • תבלינים: כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חופן נענע מיובשת
  • מיץ מחצי לימון - לימון שלם לפי הטעם
הוראות הכנה
  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עם מעט שמן זית עד להזהבה
  2. שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר
  3. מוסיפים גם את הגרישה ואת התבלינים והלימון (הכל מלבד הנענע), מוסיפים 4-5 כוסות של מים רותחים ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה
  4. מוסיפים את הנענע המיובשת ומבשלים עוד כ 10 דקות.

לאחר שהמרק מעט מתקרר אפשר לתקן תיבול ולהוסיף עוד מים בהתאם לסמיכות שאתם רוצים

אופן אחסון
במקרר עד 4 ימים
WhatsApp Image 2025-01-15 at 13.55.58
הוראות הכנה
  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עם מעט שמן זית עד להזהבה
  2. שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר
  3. מוסיפים גם את הגרישה ואת התבלינים והלימון (הכל מלבד הנענע), מוסיפים 4-5 כוסות של מים רותחים ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה
  4. מוסיפים את הנענע המיובשת ומבשלים עוד כ 10 דקות.

לאחר שהמרק מעט מתקרר אפשר לתקן תיבול ולהוסיף עוד מים בהתאם לסמיכות שאתם רוצים

אופן אחסון
במקרר עד 4 ימים
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@
דילוג לתוכן