סדנה במחיר מיוחד לקראת החג

ניוקי טבעוני עם פטריות וערמונים

כמות ל-4 מנות
לניוקי:
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • כוס ורבע – וחצי קמח
  • חצי כפית מלח
לרוטב:
  • שמן זית בנדיבות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • חבילת פטריות שמפניון
  • חבילת ערמונים
  • מלח, פלפל
  • בזיליקום / פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה

1. עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף (בלי לקלף אותו) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כשעה וחצי, עד שתפוחי האדמה ממש רכים
2. כשתפוחי אדמה מוכנים, מקפלים את הקליפה ומועכים בעזרת מועך פירה או מסננת
3. מוסיפים כוס ורבע קמח ואת המלח ולשים עד לקבלת בצק. אם הבצק עוד דביק, מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה
4. מרדדים את הניוקי לנחשים שמהם חותכים חתיכות קטנות. מקמחים ומעבירים להתייצבות במקפיא עד לשימוש
5. מחממים סיר עם מים ומלח
6. עד שהמים רותחים מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, ומקפיצים שום לכדקה
7. מוסיפים פטריות וערמונים להקפאה של עוד 2-3 דקות
8. כשהמים רותחים מבשלים את הניוקי לכ 3-4 דקות, רק עד שהם צפים למעלה
9. מעבירים את הניוקי לרוטב, מקפיצים, מקשטים עם עשבי תיבול ומגישים

אופן אחסון
הוראות הכנה

1. עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף (בלי לקלף אותו) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כשעה וחצי, עד שתפוחי האדמה ממש רכים
2. כשתפוחי אדמה מוכנים, מקפלים את הקליפה ומועכים בעזרת מועך פירה או מסננת
3. מוסיפים כוס ורבע קמח ואת המלח ולשים עד לקבלת בצק. אם הבצק עוד דביק, מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה
4. מרדדים את הניוקי לנחשים שמהם חותכים חתיכות קטנות. מקמחים ומעבירים להתייצבות במקפיא עד לשימוש
5. מחממים סיר עם מים ומלח
6. עד שהמים רותחים מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, ומקפיצים שום לכדקה
7. מוסיפים פטריות וערמונים להקפאה של עוד 2-3 דקות
8. כשהמים רותחים מבשלים את הניוקי לכ 3-4 דקות, רק עד שהם צפים למעלה
9. מעבירים את הניוקי לרוטב, מקפיצים, מקשטים עם עשבי תיבול ומגישים

אופן אחסון
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

'הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש'

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.

לאן לשלוח לך את הספר?

דילוג לתוכן