61475f6230696924b0f0a351_WhatsApp-Image-2021-09-19-at-18.48.45

עוגת טירמיסו טבעונית

מתכון לעוגה בקוטר 18-22

תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍

לטורט:
  • 250 גרם קמח
  • 50 גרם קורנפלור
  • 120 גרם סוכר
  • 9 גרם אבקת אפייה
  • 9 גרם חומץ
  • כפית מחית / תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 300 גרם חלב צמחי
  • 70 גרם שמן נייטרלי
לקפה:
  • אספרסו ארוך עם 3 כפיות סוכר
  • או: כפית אבקת קפה עם 3 כפיות סוכר וחצי כוס מים חמים
לקרם גבינה:
  • 330 גרם קרם קוקוס (רק החלק הלבן לאחר קירור של לילה במקרר) - כלומר צריך 2 פחיות
  • 220 גרם גבינה טבעונית למריחה / גבינת שמנת
  • כפית מחית / תמצית וניל
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • לקישוט: אבקת קקאו
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
  2. לטורט: מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים היבשים ובקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים.
  3. מאחדים בין שתי התערובות עם מטרפה בערבוב מסיבי, רק עד שהבלילה אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה או לרינג. במקרה של רינג צריך לעטוף אותו בנייר אפייה ומתחתיו נייר כסף.
  5. אופים את העוגה כ – 40 דקות (בלי לפתוח את התנור!) עד ששיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מקררים את העוגה לחלוטין במקרר או בטמפרטורת החדר.
  7. בנתיים מכינים את הקפה ונותנים לו להתקרר לפני שמברישים בו את העוגה.
  8. כשהעוגה הצטננה, חותכים את החלק העליון שלה במידה והוא לא ישר, וחותכים אותה לחצי. מוודאים שוב שהיא קרה גם באמצע.
  9. כשהקפה התקרר, מברישים את העוגה בכמות נדיבה מאוד, מספר פעמים, עד שהיא לא מצליחה לספוג אותו יותר. שימו לב שרוב הקפה צריך להספג בעוגה.
  10. לקרם גבינה: מקציפים את קרם הקוקוס כדקה רק עד שהוא מתרכך. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עוד כשתי דקות עד לקבלת קרם אחיד ויציב. (אם הוא יציב מדי ניתן להוסיף מעט חלב. אם הוא לא מספיק יציב, ניתן להוסיף כף של אינסנט פודינג.)
  11. להרכבה: מזלפים את הקרם על השכבה התחתונה של הטורט, סוגרים עם עוד שכבה של טורט (שימו לב שהברשתם גם אותה) ומזלפים את יתרת הקרם מעליה.
  12. מקשטים עם אבקת קקאו
אופן אחסון
העוגה נשמרת במקרר עד 3 ימים.
61475f6230696924b0f0a351_WhatsApp-Image-2021-09-19-at-18.48.45
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
  2. לטורט: מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים היבשים ובקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים.
  3. מאחדים בין שתי התערובות עם מטרפה בערבוב מסיבי, רק עד שהבלילה אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה או לרינג. במקרה של רינג צריך לעטוף אותו בנייר אפייה ומתחתיו נייר כסף.
  5. אופים את העוגה כ – 40 דקות (בלי לפתוח את התנור!) עד ששיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מקררים את העוגה לחלוטין במקרר או בטמפרטורת החדר.
  7. בנתיים מכינים את הקפה ונותנים לו להתקרר לפני שמברישים בו את העוגה.
  8. כשהעוגה הצטננה, חותכים את החלק העליון שלה במידה והוא לא ישר, וחותכים אותה לחצי. מוודאים שוב שהיא קרה גם באמצע.
  9. כשהקפה התקרר, מברישים את העוגה בכמות נדיבה מאוד, מספר פעמים, עד שהיא לא מצליחה לספוג אותו יותר. שימו לב שרוב הקפה צריך להספג בעוגה.
  10. לקרם גבינה: מקציפים את קרם הקוקוס כדקה רק עד שהוא מתרכך. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עוד כשתי דקות עד לקבלת קרם אחיד ויציב. (אם הוא יציב מדי ניתן להוסיף מעט חלב. אם הוא לא מספיק יציב, ניתן להוסיף כף של אינסנט פודינג.)
  11. להרכבה: מזלפים את הקרם על השכבה התחתונה של הטורט, סוגרים עם עוד שכבה של טורט (שימו לב שהברשתם גם אותה) ומזלפים את יתרת הקרם מעליה.
  12. מקשטים עם אבקת קקאו
אופן אחסון
העוגה נשמרת במקרר עד 3 ימים.
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך במדריכים החינמיים שלי:

אספתי את כל הידע שלי למדריכים קצרים ומשמחים שהולכים לעשות לך הרבה סדר במטבח

דילוג לתוכן