6162fe21104a39e5d3e277e8_WhatsApp-Image-2021-10-10-at-17.31.08

עוגת רוגלך טבעונית

מתכון לעוגה בקוטר 20-22

תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍

לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 70 גרם סוכר
  • 170 גרם חלב בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם רסק תפוחים
  • 100 גרם חמאה טבעונית רכה חתוכה לקוביות
  • חצי כפית מלח
למלית נוטלה:
  • 160 גרם שוקולד מריר
  • 160 גרם מחית נוגט
  • ‍או: 300 גרם ממרח שוקולד טבעוני
לסירופ סוכר:
  • 50 גרם מים
  • 50 גרם סוכר
הוראות הכנה
  1. לבצק: במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, חלב ורסק תפוחים כ – 4 דקות.
  2. מוסיפים את המלח ואת החמאה בהדרגה.
  3. ממשיכים ללוש עוד כ – 6 דקות (לא פחות) עד שהבצק אחיד, רך וגמיש.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים להתפחה של כחצי שעה במקום חמים.
  5. בנתיים מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרו, ומערבבים אליו את מחית הנוגט.
  6. מעבירים את המלית למספר דקות במקרר.
  7. כשהבצק תפח מעט, מרדדים אותו למלבן גדול ודק (2 מ"מ).
  8. חותכים את קצוות המלבן כדי שתתקבל צורה ישרה ומורחים את המלית כמעט עד הקצוות.
  9. חותכים את המלבן לחצי לרוחבו ויוצרים משולשים.
  10. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר לצורת רוגלך.
  11. מסדרים את הרוגלך בתבנית בצורה מבולגנת ומעט מרווחת, בשתי קומות.
  12. מעבירים להתפחה נוספת של חצי שעה ובנתיים מחממים תנור על תכנית טורבו ל 170 מעלות.
  13. אופים את העוגה כ – 30 דקות או עד שהיא זהובה לחלוטין.
  14. בנתיים מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים עד שהסוכר נמס ומכבים את האש.
  15. כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ שהספיק להתקרר בנתיים, בשתי שכבות.
  16. מצננים מעט ומגישים.
אופן אחסון
העוגה במיטבה ביום ההכנה ויום לאחריו. ניתן גם להקפיא עד חודש.
6162fe21104a39e5d3e277e8_WhatsApp-Image-2021-10-10-at-17.31.08
הוראות הכנה
  1. לבצק: במיקסר עם וו לישה לשים קמח, שמרים, סוכר, חלב ורסק תפוחים כ – 4 דקות.
  2. מוסיפים את המלח ואת החמאה בהדרגה.
  3. ממשיכים ללוש עוד כ – 6 דקות (לא פחות) עד שהבצק אחיד, רך וגמיש.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים להתפחה של כחצי שעה במקום חמים.
  5. בנתיים מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרו, ומערבבים אליו את מחית הנוגט.
  6. מעבירים את המלית למספר דקות במקרר.
  7. כשהבצק תפח מעט, מרדדים אותו למלבן גדול ודק (2 מ"מ).
  8. חותכים את קצוות המלבן כדי שתתקבל צורה ישרה ומורחים את המלית כמעט עד הקצוות.
  9. חותכים את המלבן לחצי לרוחבו ויוצרים משולשים.
  10. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר לצורת רוגלך.
  11. מסדרים את הרוגלך בתבנית בצורה מבולגנת ומעט מרווחת, בשתי קומות.
  12. מעבירים להתפחה נוספת של חצי שעה ובנתיים מחממים תנור על תכנית טורבו ל 170 מעלות.
  13. אופים את העוגה כ – 30 דקות או עד שהיא זהובה לחלוטין.
  14. בנתיים מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים עד שהסוכר נמס ומכבים את האש.
  15. כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ שהספיק להתקרר בנתיים, בשתי שכבות.
  16. מצננים מעט ומגישים.
אופן אחסון
העוגה במיטבה ביום ההכנה ויום לאחריו. ניתן גם להקפיא עד חודש.
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך במדריכים החינמיים שלי:

אספתי את כל הידע שלי למדריכים קצרים ומשמחים שהולכים לעשות לך הרבה סדר במטבח

דילוג לתוכן