61e00ddec4372eb4c71b4c15_WhatsApp-Image-2022-01-13-at-13.27.44

'עוף' טבעוני בסגנון KFC

כמות ל 3-4 מנות

תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍

למרינדה:
  • חבילת טופו של 300 גרם
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • כפית גדושה פפריקה חריפה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי כוס שמן זית
לבלילה הרטובה:
  • 6 כפות קמח
  • 6 כפות קורנפלור
  • כוס מים
לבלילה היבשה:
  • כוס וחצי קמח
  • רבע כוס קורנפלור
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה
  1. קורעים את הטופו לחתיכות לא סימטריות עם הידיים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים ושמן הזית למרינדה.
  3. מעבירים את הטופו לקערת המרינדה, מצפים אותו מכל הכיוונים ומעבירים לשעתיים במקרר לספיגת הטעמים.
  4. בנתיים מערבבים את המרכיבים לבלילה הרטובה. (היא אמורה להיות במרקם של טחינה נוזלית אז תוסיפו מים או קמח לפי הצורך)
  5. מערבבים את המרכיבים לבלילה היבשה.
  6. לאחר שעתיים של השרייה, מחממים על אש גבוהה שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.
  7. מוציאים את הטופו מהמרינדה (אל תזרקו אותה, יהיה בה שימוש בסוף), טובלים אותו בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה, ושוב בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה.
  8. כשהשמן מגיע לכ – 180 מעלות (אפשר להכניס כף עץ ולראות שיש מסביבה בועות) מכניסים את חתיכות הטופו לטיגון עמוק עד להזהבה (כ-10 דקות)
  9. ניתן גם לאפות את הטופו על 200 מעלות סטטי, עד להזהבה.
  10. מסננים את המרינדה משאריות הטופו, ומצפים את הטופו במרינדה המסוננת מכל הכיוונים (לא לוותר, זה נותן מלא טעם)
  11. אוכלים ישר לאחר הטיגון עם קטשופ ומיונז 🙂
אופן אחסון
61e00ddec4372eb4c71b4c15_WhatsApp-Image-2022-01-13-at-13.27.44
הוראות הכנה
  1. קורעים את הטופו לחתיכות לא סימטריות עם הידיים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים ושמן הזית למרינדה.
  3. מעבירים את הטופו לקערת המרינדה, מצפים אותו מכל הכיוונים ומעבירים לשעתיים במקרר לספיגת הטעמים.
  4. בנתיים מערבבים את המרכיבים לבלילה הרטובה. (היא אמורה להיות במרקם של טחינה נוזלית אז תוסיפו מים או קמח לפי הצורך)
  5. מערבבים את המרכיבים לבלילה היבשה.
  6. לאחר שעתיים של השרייה, מחממים על אש גבוהה שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.
  7. מוציאים את הטופו מהמרינדה (אל תזרקו אותה, יהיה בה שימוש בסוף), טובלים אותו בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה, ושוב בבלילה הרטובה ואז בבלילה היבשה.
  8. כשהשמן מגיע לכ – 180 מעלות (אפשר להכניס כף עץ ולראות שיש מסביבה בועות) מכניסים את חתיכות הטופו לטיגון עמוק עד להזהבה (כ-10 דקות)
  9. ניתן גם לאפות את הטופו על 200 מעלות סטטי, עד להזהבה.
  10. מסננים את המרינדה משאריות הטופו, ומצפים את הטופו במרינדה המסוננת מכל הכיוונים (לא לוותר, זה נותן מלא טעם)
  11. אוכלים ישר לאחר הטיגון עם קטשופ ומיונז 🙂
אופן אחסון
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך במדריכים החינמיים שלי:

אספתי את כל הידע שלי למדריכים קצרים ומשמחים שהולכים לעשות לך הרבה סדר במטבח

דילוג לתוכן