פאי פקאן טבעוני
- 35 דקות
- 35 דקות
- בינוני
תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍
1. לבצק: מערבבים ידנית או במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים, מלח וחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים רק עד שמקבלים בצק אחיד.
3. מעבירים להקפאה של 20 דקות או למקרר לשעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי מלבד הפקאנים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
6. כשהבצק קר, מרדדים אותו על נייר אפייה עם מעט קמח מלמעלה עד שמקבל בצק בעובי של כ 2 מ”מ. מעבירים לתבנית פאי, מהדקים את השוליים ומיישרים.
7. אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה על הבצק ומעליו משקולת כלשהי. אני השתמשתי בשעועית יבשה.
8. אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
9. מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים עוד 3 דקות בלי המילוי על מנת שהתחתית תאפה.
10. מוציאים את הקלתית מהתנור ומעבירים אליה את המילוי. מסדרים את הפקאנים במעגלים כמו בסרטון.
11. מחזירים לתנור ואופים עוד כ – 20 דקות עד שהפקאנים נראים קלויים. הבלילה בשלב הזה לא צריכה להיות יציבה לגמרי, היא תמשיך להתייצב אחרי האפייה.
12. נותנים לפאי להצטנן בטמפרטורת החדר, מברישים במייפל, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות.
1. לבצק: מערבבים ידנית או במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים, מלח וחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים רק עד שמקבלים בצק אחיד.
3. מעבירים להקפאה של 20 דקות או למקרר לשעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי מלבד הפקאנים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
6. כשהבצק קר, מרדדים אותו על נייר אפייה עם מעט קמח מלמעלה עד שמקבל בצק בעובי של כ 2 מ”מ. מעבירים לתבנית פאי, מהדקים את השוליים ומיישרים.
7. אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה על הבצק ומעליו משקולת כלשהי. אני השתמשתי בשעועית יבשה.
8. אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
9. מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים עוד 3 דקות בלי המילוי על מנת שהתחתית תאפה.
10. מוציאים את הקלתית מהתנור ומעבירים אליה את המילוי. מסדרים את הפקאנים במעגלים כמו בסרטון.
11. מחזירים לתנור ואופים עוד כ – 20 דקות עד שהפקאנים נראים קלויים. הבלילה בשלב הזה לא צריכה להיות יציבה לגמרי, היא תמשיך להתייצב אחרי האפייה.
12. נותנים לפאי להצטנן בטמפרטורת החדר, מברישים במייפל, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות.
אספתי את כל הידע שלי למדריכים קצרים ומשמחים שהולכים לעשות לך הרבה סדר במטבח