סדנה במחיר מיוחד לקראת החג

פאי פקאן טבעוני

כמות לפאי בקוטר 22-24
מצרכים
  • 200 גרם קמח
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם קמח שקדים
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה טבעונית רכה
  • 60 גרם רסק תפוחים לא ממותק
למילוי:
  • 150 גרם פקאנים קצוצים גס
  • 120 גרם חמאה טבעונית מומסת
  • 120 גרם סוכר חום
  • קורט מלח
  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם רסק תפוחים
לקישוט:
  • 150 גרם פקאנים שלמים
  • מייפל
הוראות הכנה


1. לבצק: מערבבים ידנית או במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים, מלח וחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים רק עד שמקבלים בצק אחיד.
3. מעבירים להקפאה של 20 דקות או למקרר לשעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי מלבד הפקאנים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
6. כשהבצק קר, מרדדים אותו על נייר אפייה עם מעט קמח מלמעלה עד שמקבל בצק בעובי של כ 2 מ”מ. מעבירים לתבנית פאי, מהדקים את השוליים ומיישרים.
7. אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה על הבצק ומעליו משקולת כלשהי. אני השתמשתי בשעועית יבשה.
8. אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
9. מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים עוד 3 דקות בלי המילוי על מנת שהתחתית תאפה.
10. מוציאים את הקלתית מהתנור ומעבירים אליה את המילוי. מסדרים את הפקאנים במעגלים כמו בסרטון.
11. מחזירים לתנור ואופים עוד כ – 20 דקות עד שהפקאנים נראים קלויים. הבלילה בשלב הזה לא צריכה להיות יציבה לגמרי, היא תמשיך להתייצב אחרי האפייה.
12. נותנים לפאי להצטנן בטמפרטורת החדר, מברישים במייפל, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות.

אופן אחסון
הוראות הכנה


1. לבצק: מערבבים ידנית או במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים, מלח וחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים רק עד שמקבלים בצק אחיד.
3. מעבירים להקפאה של 20 דקות או למקרר לשעה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי מלבד הפקאנים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
6. כשהבצק קר, מרדדים אותו על נייר אפייה עם מעט קמח מלמעלה עד שמקבל בצק בעובי של כ 2 מ”מ. מעבירים לתבנית פאי, מהדקים את השוליים ומיישרים.
7. אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה על הבצק ומעליו משקולת כלשהי. אני השתמשתי בשעועית יבשה.
8. אופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
9. מורידים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים עוד 3 דקות בלי המילוי על מנת שהתחתית תאפה.
10. מוציאים את הקלתית מהתנור ומעבירים אליה את המילוי. מסדרים את הפקאנים במעגלים כמו בסרטון.
11. מחזירים לתנור ואופים עוד כ – 20 דקות עד שהפקאנים נראים קלויים. הבלילה בשלב הזה לא צריכה להיות יציבה לגמרי, היא תמשיך להתייצב אחרי האפייה.
12. נותנים לפאי להצטנן בטמפרטורת החדר, מברישים במייפל, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות.

אופן אחסון
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

'הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש'

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.

לאן לשלוח לך את הספר?

דילוג לתוכן