סדנה במחיר מיוחד לקראת החג

פיצה ביאנקה

מתכון ל 2 פיצות בינוניות
לבצק:
  • 500 גרם קמח (רצוי קמח לחם)
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית גדושה מלח
  • 40 גרם שמן זית
  • 300 גרם מים פושרים
לרוטב:
  • קרטון קטן של שמנת טבעונית לבישול (200-250 גרם)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה טבעונית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לטופינג:
  • 150 גרם גבינת מוצרלה טבעונית
  • 2 סלקים בינוניים
הוראות הכנה
  1. לסלק: מחממים תנור ל 250 מעלות.
  2. מקלפים את הסלקים, מפזרים מלח גס, עוטפים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהם רכים. משאירים את התנור דולק.
  3. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שוקלים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומים ולשים למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  4. משמנים את הבצק עם שמן זית, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במקום חמים 45-60 דקות עד שהבצק תופח לכפול מהגודל המקורי שלו.
  5. לרוטב: מבשלים שמנת עם מלח ופלפל למשך כמה דקות, עד שהרוטב מבעבע ומצטמצם.
  6. מוסיפים את הגבינה, מערבבים טוב, ומקררים עד להרכבה.
  7. כאשר הבצק מסיים את ההתפחה, מחלקים אותו לשני חלקים, יוצרים כדור מכל חלק ומרדדים לעיגול בעובי של כחצי ס"מ.
  8. מפזרים את הרוטב בצורה אחידה על כל הבצק, למעט השוליים. מפזרים גבינה מעל הרוטב ומסדרים פרוסות דקות מהסלק.
  9. מפזרים מלח גס מעל הסלק, ואת הקצה ללא הרוטב מברישים בשמן זית.
  10. מכניסים לאפייה (בתנור החם שעדיין מכוון ל 250 מעלות) עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.
אופן אחסון
הוראות הכנה
  1. לסלק: מחממים תנור ל 250 מעלות.
  2. מקלפים את הסלקים, מפזרים מלח גס, עוטפים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהם רכים. משאירים את התנור דולק.
  3. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שוקלים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומים ולשים למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  4. משמנים את הבצק עם שמן זית, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במקום חמים 45-60 דקות עד שהבצק תופח לכפול מהגודל המקורי שלו.
  5. לרוטב: מבשלים שמנת עם מלח ופלפל למשך כמה דקות, עד שהרוטב מבעבע ומצטמצם.
  6. מוסיפים את הגבינה, מערבבים טוב, ומקררים עד להרכבה.
  7. כאשר הבצק מסיים את ההתפחה, מחלקים אותו לשני חלקים, יוצרים כדור מכל חלק ומרדדים לעיגול בעובי של כחצי ס"מ.
  8. מפזרים את הרוטב בצורה אחידה על כל הבצק, למעט השוליים. מפזרים גבינה מעל הרוטב ומסדרים פרוסות דקות מהסלק.
  9. מפזרים מלח גס מעל הסלק, ואת הקצה ללא הרוטב מברישים בשמן זית.
  10. מכניסים לאפייה (בתנור החם שעדיין מכוון ל 250 מעלות) עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.
אופן אחסון
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

'הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש'

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.

לאן לשלוח לך את הספר?

דילוג לתוכן