סדנה במחיר מיוחד לקראת החג

קראק פאי טבעוני

מתכון לעוגה בקוטר 22-24 (בתבנית פאי)
לקלתית:
  • 80 גרם חמאה טבעונית חתוכה לקוביות
  • 70 גרם סוכר חום בהיר
  • קורט מלח
  • 60 גרם רסק תפוחים
  • 70 גרם שיבולת שועל
  • 80 גרם קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאה טבעונית מומסת
למלית:
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית מלח
  • 125 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם קרם קוקוס (החלק הלבן לאחר קירור של לילה במקרר)
  • כפית תמצית / מחית וניל
  • 40 גרם קמח
להגשה:
  • יוגורט טבעוני ללא מתיקות
  • אבקת סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
  2. לקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר חום ומלח עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.
  3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים: שיבולת שועל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  5. משטחים בתבנית או ברינג ואופים למשך 12-15 דקות עד שהעוגיה מקבלת גוון זהוב בהיר. מצננים בטמפרטורת החדר.
  6. לאחר שהעוגיה התקררה, טוחנים אותה במעבד מזון עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית פאי מלמטה ומהצדדים. שימו לב שאם משתמשים ברינג ולא בתבנית עם תחתית, יש לעטוף אותו טוב בנייר כסף על מנת שהבלילה לא תברח מהצדדים ותשפך. על מנת להדק את הפירורים בנוחות, אפשר להשתמש בתחתית של כוס.
  7. שומרים במקפיא עד לאפייה הנוספת.
  8. למלית: מחממים שוב את התנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
  9. ממיסים חמאה וקרם קוקוס. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  10. יוצקים לתוך הקלתית את הבלילה ואופים למשך 25 דקות. מורידים את המעלות בתנור ל 150 ואופים עוד 10 דקות.
  11. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לשעתיים- שלוש למקרר להתייצבות לפני ההגשה
  12. מגישים עם אבקת סוכר מלמעלה ועם יוגורט לא ממותק.
אופן אחסון
העוגה נשמרת במקרר כ – 3 ימים. המתכון מבוסס על המתכון של נטלי מהבלוג עוגיו.נט, עם שינויים והתאמות שלי
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
  2. לקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר חום ומלח עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.
  3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים: שיבולת שועל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  5. משטחים בתבנית או ברינג ואופים למשך 12-15 דקות עד שהעוגיה מקבלת גוון זהוב בהיר. מצננים בטמפרטורת החדר.
  6. לאחר שהעוגיה התקררה, טוחנים אותה במעבד מזון עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית פאי מלמטה ומהצדדים. שימו לב שאם משתמשים ברינג ולא בתבנית עם תחתית, יש לעטוף אותו טוב בנייר כסף על מנת שהבלילה לא תברח מהצדדים ותשפך. על מנת להדק את הפירורים בנוחות, אפשר להשתמש בתחתית של כוס.
  7. שומרים במקפיא עד לאפייה הנוספת.
  8. למלית: מחממים שוב את התנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו.
  9. ממיסים חמאה וקרם קוקוס. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  10. יוצקים לתוך הקלתית את הבלילה ואופים למשך 25 דקות. מורידים את המעלות בתנור ל 150 ואופים עוד 10 דקות.
  11. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לשעתיים- שלוש למקרר להתייצבות לפני ההגשה
  12. מגישים עם אבקת סוכר מלמעלה ועם יוגורט לא ממותק.
אופן אחסון
העוגה נשמרת במקרר כ – 3 ימים. המתכון מבוסס על המתכון של נטלי מהבלוג עוגיו.נט, עם שינויים והתאמות שלי
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

'הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש'

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.

לאן לשלוח לך את הספר?

דילוג לתוכן