רוגלך טבעוני ענק
- שעה ועוד שעה של התפחות
- 25 דקות
- בינוני
תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍
1. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר,רסק תפוחים, חלב, חמאה ווניל ומלח ולשים כ – 10 דקות.
2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת למשך כחצי שעה במקום חמים.אין צורך להתפיח עד להכפלת הנפח.
3. למלית השוקולד: מחממים שוקולד, חמאה טבעונית וסוכר במיקרו/ באן מרי ומערבבים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים
4. מצננים את המלית כ- 15 – 20 דקות במקרר עד שהיא יציבה מאוד אבל עדיין ניתנת למריחה.
5.מרדדים את הבצק למלבן רחב בעובי של כ – 2 מ"מ.
6. מורחים את המלית בצורה אחידה על כל הבצק ומקפלים את הבצק בדיוק לחצי כשהמלית מוסתרת.
7. מרדדים את הבצק עם המילוי בפנים עד לקבלת בצק בעובי הראשון.
8. מורחים שוב מילוי על כל הבצק ומקפלים. מרדדים שוב לעובי דק.
9. יוצרים צורות של משולשים ענקיים ומגלגלים כל משולש לרוגלך. מסדרים בתבנית עם רווחים.
10. מתפיחים את הרוגלעך התפחה נוספת של כ-30 דקות עד שהם תופחים מעט.
11. מחממים תנור ל 180 מעלות על תכנית טורבו.
12. אופים את הרוגלך כ -20-25 דקות עד שהם זהובים.
13. לסירופ סוכר: ממיסים מים וסוכר עד שכל הסוכרנ מס. מצננים בטמפרטורת החדר.
14. מברישים את הרוגלך החמים בסירופ בנדיבות, בשתי שכבות.
1. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר,רסק תפוחים, חלב, חמאה ווניל ומלח ולשים כ – 10 דקות.
2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת למשך כחצי שעה במקום חמים.אין צורך להתפיח עד להכפלת הנפח.
3. למלית השוקולד: מחממים שוקולד, חמאה טבעונית וסוכר במיקרו/ באן מרי ומערבבים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים
4. מצננים את המלית כ- 15 – 20 דקות במקרר עד שהיא יציבה מאוד אבל עדיין ניתנת למריחה.
5.מרדדים את הבצק למלבן רחב בעובי של כ – 2 מ"מ.
6. מורחים את המלית בצורה אחידה על כל הבצק ומקפלים את הבצק בדיוק לחצי כשהמלית מוסתרת.
7. מרדדים את הבצק עם המילוי בפנים עד לקבלת בצק בעובי הראשון.
8. מורחים שוב מילוי על כל הבצק ומקפלים. מרדדים שוב לעובי דק.
9. יוצרים צורות של משולשים ענקיים ומגלגלים כל משולש לרוגלך. מסדרים בתבנית עם רווחים.
10. מתפיחים את הרוגלעך התפחה נוספת של כ-30 דקות עד שהם תופחים מעט.
11. מחממים תנור ל 180 מעלות על תכנית טורבו.
12. אופים את הרוגלך כ -20-25 דקות עד שהם זהובים.
13. לסירופ סוכר: ממיסים מים וסוכר עד שכל הסוכרנ מס. מצננים בטמפרטורת החדר.
14. מברישים את הרוגלך החמים בסירופ בנדיבות, בשתי שכבות.
אספתי את כל הידע שלי למדריכים קצרים ומשמחים שהולכים לעשות לך הרבה סדר במטבח