סדנה במחיר מיוחד לקראת החג

רוגלך טבעוני ענק

מתכון לרוגלך ענק! אין דבר טעים בעיניי כמו רוגלך ואם זה רוגלך ענק אז זאת בכלל חגיגה!הבצק שלו רך ונימוח בטירוף, והמילוי שוקולד, עשיר ומפנק. הכנתי אותו עם קקאו 23% של עלית שהופך את המילוי לשוקולדי ממש (כמות ל 4 רוגלך ענקיים)
לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה טבעונית רכה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם חלב צמחי בטמפרטורת החדר
  • 140 גרם רסק תפוחים
  • כפית מחית / תמצית וניל
  • קורט מלח
למלית שוקולד:
  • 90 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה טבעונית
  • 150 גרם סוכר
  • 40 גרם אבקת קקאו עלית
  • 40 גרם מחית נוגט / שקדיה
לציפוי וסירופ:
  • חלב סויה
  • 50 גרם מים
  • 50 גרם סוכר
הוראות הכנה

1. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר,רסק תפוחים, חלב, חמאה ווניל ומלח ולשים כ – 10 דקות.

2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת למשך כחצי שעה במקום חמים.אין צורך להתפיח עד להכפלת הנפח.

3. למלית השוקולד: מחממים שוקולד, חמאה טבעונית וסוכר במיקרו/ באן מרי ומערבבים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים

4. מצננים את המלית כ- 15 – 20 דקות במקרר עד שהיא יציבה מאוד אבל עדיין ניתנת למריחה.

5.מרדדים את הבצק למלבן רחב בעובי של כ – 2 מ"מ.

6. מורחים את המלית בצורה אחידה על כל הבצק ומקפלים את הבצק בדיוק לחצי כשהמלית מוסתרת.

7. מרדדים את הבצק עם המילוי בפנים עד לקבלת בצק בעובי הראשון.

8. מורחים שוב מילוי על כל הבצק ומקפלים.  מרדדים שוב לעובי דק.

9. יוצרים צורות של משולשים ענקיים ומגלגלים כל משולש לרוגלך. מסדרים בתבנית עם רווחים.

10. מתפיחים את הרוגלעך התפחה נוספת של כ-30  דקות עד שהם תופחים מעט.

11. מחממים תנור ל 180 מעלות על תכנית טורבו.

12. אופים את הרוגלך כ -20-25 דקות עד שהם  זהובים.

13. לסירופ סוכר:  ממיסים מים וסוכר עד שכל הסוכרנ מס. מצננים בטמפרטורת החדר.

14. מברישים את הרוגלך החמים בסירופ בנדיבות, בשתי שכבות.

אופן אחסון
הוראות הכנה

1. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר,רסק תפוחים, חלב, חמאה ווניל ומלח ולשים כ – 10 דקות.

2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת למשך כחצי שעה במקום חמים.אין צורך להתפיח עד להכפלת הנפח.

3. למלית השוקולד: מחממים שוקולד, חמאה טבעונית וסוכר במיקרו/ באן מרי ומערבבים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים

4. מצננים את המלית כ- 15 – 20 דקות במקרר עד שהיא יציבה מאוד אבל עדיין ניתנת למריחה.

5.מרדדים את הבצק למלבן רחב בעובי של כ – 2 מ"מ.

6. מורחים את המלית בצורה אחידה על כל הבצק ומקפלים את הבצק בדיוק לחצי כשהמלית מוסתרת.

7. מרדדים את הבצק עם המילוי בפנים עד לקבלת בצק בעובי הראשון.

8. מורחים שוב מילוי על כל הבצק ומקפלים.  מרדדים שוב לעובי דק.

9. יוצרים צורות של משולשים ענקיים ומגלגלים כל משולש לרוגלך. מסדרים בתבנית עם רווחים.

10. מתפיחים את הרוגלעך התפחה נוספת של כ-30  דקות עד שהם תופחים מעט.

11. מחממים תנור ל 180 מעלות על תכנית טורבו.

12. אופים את הרוגלך כ -20-25 דקות עד שהם  זהובים.

13. לסירופ סוכר:  ממיסים מים וסוכר עד שכל הסוכרנ מס. מצננים בטמפרטורת החדר.

14. מברישים את הרוגלך החמים בסירופ בנדיבות, בשתי שכבות.

אופן אחסון
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך בספר הבישול הטבעוני החינמי שלי:

הביס המושלם: אוכל טבעוני הכי טעים שיש

'הביס המושלם:
אוכל טבעוני הכי טעים שיש'

מה תמצאי בספר?
את 20 המתכונים האהובים עליי! מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, מאפים ועוגות
ובעיקר פתרון למנות טבעוניות קלות וטעימות, שכולם הולכים לאהוב.

לאן לשלוח לך את הספר?

דילוג לתוכן