60ad19869739da744e30c804_WhatsApp-Image-2021-05-25-at-18.16.00

לחמניות חלב טבעוניות

תלחצו על הריבועים הריקים ותוכלו לסמן מה שכבר הוספתם לקערה 😍

מצרכים
  • 500 גרם קמח לבן / כוסמין לבן
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • 50 גרם רסק תפוחים
  • 260 גרם חלב צמחי
  • 50 גרם חמאה טבעונית רכה
  • קורט מלח
  • 150 גרם שברי שוקולד מריר / שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
  1. שוקלים את כל מרכיבי הבצק מלבד השוקולד המריר בקערת מיקסר ולשים למשך 8-10 דק עם וו לישה על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך ואלסטי.
  2. משמנים את הבצק מלמעלה, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במקום חמים עד הכפלת הנפח (כשעה). בחורף ניתן לחמם תנור ל 50 מעלות, לכבות אותו ולהתפיח בו את הבצק.
  3. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל 12 חתיכות של 70-75 גרם.
  4. בכל חתיכה מכניסים שברי שוקולד מריר תוך כדי קיפול הבצק מדי פעם כדי שהשוקולד יהיה מפוזר בכל הבצק. סוגרים לכדור.
  5. מסדרים במגש על נייר אפייה ברווחים, או בתור תבנית בקוטר 26 ולקבל עוגת לחמניות.
  6. מעבירים להתפחה שניה במקום חמים למשך כ-40 דקות עד שהכדורים שוב מכפילים את נפחם.
  7. מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו ואופים את הלחמניות כ 15-20 דקות עד להזהבה.
אופן אחסון
הלחמניות במיטבן ביום האפייה. ניתן גם להקפיא לחודש.
60ad19869739da744e30c804_WhatsApp-Image-2021-05-25-at-18.16.00
הוראות הכנה
  1. שוקלים את כל מרכיבי הבצק מלבד השוקולד המריר בקערת מיקסר ולשים למשך 8-10 דק עם וו לישה על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך ואלסטי.
  2. משמנים את הבצק מלמעלה, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במקום חמים עד הכפלת הנפח (כשעה). בחורף ניתן לחמם תנור ל 50 מעלות, לכבות אותו ולהתפיח בו את הבצק.
  3. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל 12 חתיכות של 70-75 גרם.
  4. בכל חתיכה מכניסים שברי שוקולד מריר תוך כדי קיפול הבצק מדי פעם כדי שהשוקולד יהיה מפוזר בכל הבצק. סוגרים לכדור.
  5. מסדרים במגש על נייר אפייה ברווחים, או בתור תבנית בקוטר 26 ולקבל עוגת לחמניות.
  6. מעבירים להתפחה שניה במקום חמים למשך כ-40 דקות עד שהכדורים שוב מכפילים את נפחם.
  7. מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו ואופים את הלחמניות כ 15-20 דקות עד להזהבה.
אופן אחסון
הלחמניות במיטבן ביום האפייה. ניתן גם להקפיא לחודש.
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@
דילוג לתוכן