קציצות טבעוניות עם פלפלים וזיתים

כמות ל 4-5 מנות
לקציצות:
  • 300 גרם 'בשר' טחון טבעוני
  • חצי בצל סגול קצוץ
  • חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית מלח
  • 2 כפות פירורי לחם
לרוטב:
  • שמן זית
  • 5 שיני שום
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1/2 פלפל חריף
  • 2 עגבניות
  • קופסת שימורים של זיתים ללא חרצנים
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • רבע כפית כמון
  • חצי כפית מלח
  • כף מייפל
  • כוס מים
  • חופן פטרוזיליה / כוסברה
הוראות הכנה
  1. לקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ביחד, מגלגלים וצורבים את הקציצות היטב במחבת עם שמן זית.
  2. לרוטב: חותכים שום ופלפלים וצורבים במחבת עם שמן זית למספר דקות.
  3. מוסיפים תבלינים ומייפל ומערבבים.
  4. חותכים ומוסיפים עגבניות, פחית עגבניות מרוסקות ומים ומבשלים כ 10 דקות.
  5. בנתיים מרתיחים את הזיתים בסיר כדי להוציא מהם את המרירות ושופכים את המים.
  6. מעבירים את הזיתים ואת הקציצות לסיר הרוטב, מפזרים פטרוזיליה ומבשלים כ 20 דקות.

אופן ההכנה נמצא כאן באינסטגרם 🙂

אופן אחסון
הוראות הכנה
  1. לקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ביחד, מגלגלים וצורבים את הקציצות היטב במחבת עם שמן זית.
  2. לרוטב: חותכים שום ופלפלים וצורבים במחבת עם שמן זית למספר דקות.
  3. מוסיפים תבלינים ומייפל ומערבבים.
  4. חותכים ומוסיפים עגבניות, פחית עגבניות מרוסקות ומים ומבשלים כ 10 דקות.
  5. בנתיים מרתיחים את הזיתים בסיר כדי להוציא מהם את המרירות ושופכים את המים.
  6. מעבירים את הזיתים ואת הקציצות לסיר הרוטב, מפזרים פטרוזיליה ומבשלים כ 20 דקות.

אופן ההכנה נמצא כאן באינסטגרם 🙂

אופן אחסון
הכנתם?
תייגו אותי באינסטגרם!
danielle_cheffa@

אני מתרגשת לשתף אותך במדריכים החינמיים שלי:

אספתי את כל הידע שלי למדריכים קצרים ומשמחים שהולכים לעשות לך הרבה סדר במטבח

דילוג לתוכן