פיצה ביאנקה

זמן הכנה:
שעתיים כולל התפחה
/
זמן אפייה:
15 דקות
/
זמן בישול:
/
דרגת קושי:
בינוני
פורסם בתאריך:
6.4.2022

מצרכים

מתכון ל 2 פיצות בינוניות

לבצק:

500 גרם קמח (רצוי קמח לחם)

8 גרם שמרים יבשים

כף סוכר

כפית גדושה מלח

40 גרם שמן זית

300 גרם מים פושרים

לרוטב:

קרטון קטן של שמנת טבעונית לבישול (200-250 גרם)

100 גרם גבינת מוצרלה טבעונית

מלח ופלפל לפי הטעם

לטופינג:

150 גרם גבינת מוצרלה טבעונית

2 סלקים בינוניים

הוראות הכנה

  1. לסלק: מחממים תנור ל 250 מעלות.
  2. מקלפים את הסלקים, מפזרים מלח גס, עוטפים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהם רכים. משאירים את התנור דולק.
  3. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שוקלים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומים ולשים למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  4. משמנים את הבצק עם שמן זית, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במקום חמים 45-60 דקות עד שהבצק תופח לכפול מהגודל המקורי שלו.
  5. לרוטב: מבשלים שמנת עם מלח ופלפל למשך כמה דקות, עד שהרוטב מבעבע ומצטמצם.
  6. מוסיפים את הגבינה, מערבבים טוב, ומקררים עד להרכבה.
  7. כאשר הבצק מסיים את ההתפחה, מחלקים אותו לשני חלקים, יוצרים כדור מכל חלק ומרדדים לעיגול בעובי של כחצי ס"מ.
  8. מפזרים את הרוטב בצורה אחידה על כל הבצק, למעט השוליים. מפזרים גבינה מעל הרוטב ומסדרים פרוסות דקות מהסלק.
  9. מפזרים מלח גס מעל הסלק, ואת הקצה ללא הרוטב מברישים בשמן זית.
  10. מכניסים לאפייה (בתנור החם שעדיין מכוון ל 250 מעלות) עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.

אל תשכחו לתייג אותנו באינסטגרם cheffa_vegan@ :)

תנו לנו לפנק אתכם במתכונים חדשים הישר למייל :)

תודה! את המתכונים הבאים שלנו תקבלו כבר ישירות למייל!
משהו השתבש. נסו שוב או צרו איתנו קשר.