מצרכים:
ל 15 סופגניות בינוניות
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
כפית מלח
50 גרם שמן
100 גרם רסק תפוחים
כפיל מחית / תמצית וניל
180 גרם מים פושרים
כף של אלכוהול כלשהו
סוכר לציפוי
ריבה למילוי
תותים לקישוט
הוראות הכנה:
1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר
2. מוסיפים מים, רסק תפוחים, וניל, שמן ואלכוהול ולשים על מהירות 1 למשך 2-3 דקות
3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ 7 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש מאוד שלא נקרע
4. משמנים את הבצק, מכסים את הקערה ומעבירים להתפחה במקום חמים (אפשר לחמם תנור ל 50 מעלות, לכבות ולהכניס את הבצק) של כשעה עד שהבצק כפול בגודל
5. מורידים את האוויר מהבצק ויוצרים כדורים של 60 גרם
6. מניחים כל אחד מהם על ריבוע של נייר אפייה ומתפיחים עוד כרבע שעה
7. בנתיים מחממים שמן לכ 170 מעלות (להבה בינונית ואפשר לזרוק חתיכה של בצק ולראות שהוא מבעבע)
8. מניחים את הסופגניות בשמן ואחרי כדקה מורידים את נייר האפייה. כל צד אמור לקחת כ 3-4 דקות. אם הוא לוקח יותר, תגבירו את האש ואם פחות אז תנמיכו
9. כשהסופגניות עדיין חמות מצפים אותן בסוכר
10. ממלאים בריבה ומקשטים עם תותים