חלת שום קונפי

זמן הכנה:
/
זמן אפייה:
/
זמן בישול:
/
דרגת קושי:
פורסם בתאריך:
25.1.2022

מצרכים

מתאים ל 2 חלות גדולות

500 גרם קמח לחם / קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים (כף)

40 גרם סוכר

250 גרם מים פושרים

10 גרם מלח (כף)

50 גרם שמן זית

ראש שום


לציפוי לפני האפייה

חלב סויה

לציפוי אחרי האפייה

חצי ראש שום

צרור פטרוזיליה / בזיליקום קצוץ

שמן זית

מלח גס

1. מניחים בנייר כסף ראש וחצי שום ומזלפים מעליו שמן זית.

2. סוגרים את נייר הכסף ומכניסים לתנור על 250 מעלות סטטי לכ- 20 דקות עד שהשום ממש רך.

3. לוחצים על השום ככה שיצא החוצא מתוך הקליפה ומעבירים לקערה קטנה. מועכים עם מזלג.

4. במיקסר עם וו לישה שוקלים קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן זית.

5. לשים על מהירות איטית כ- 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

6. מוסיפים מלח ואת רוב כמות השום (משאירים בערך 1/3 כמות) וממשיכים ללוש עוד כ- 7 דקות (10 דקות לישה סה"כ)

7. יוצרים כדור חלק, משמנים עם מעט שמן זית ומכסים במגבת.

8. מעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה/ שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

9. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים במשקל 105 גרם לכל כדור.

10. מרדדים כל כדור לצורה אובלית ומגלגלים לרצועה.

11. (קולעים 2 חלות, כל אחת מ 4 רצועות (ניתן לראות באינסטגרם סרטון עם הסבר על הקליעה

12. מעבירים להתפחה נוספת לעוד כ-45 דקות במקום חמים ובנתיים מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו

13. מברישים בחלב סויה ואופים כ 30 דקות עד שהחלות זהובות.

14. מוסיפים עשבי תיבול, שמן זית ומלח גס לשום שנשאר ומערבבים.

15. כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת השום

אל תשכחו לתייג אותנו באינסטגרם cheffa_vegan@ :)

תנו לנו לפנק אתכם במתכונים חדשים הישר למייל :)

תודה! את המתכונים הבאים שלנו תקבלו כבר ישירות למייל!
משהו השתבש. נסו שוב או צרו איתנו קשר.