חלה במילוי מטבוחה וחצילים

זמן הכנה
25 דקות
זמן אפייה
35 דקות
זמן בישול
דרגת קושי
בינוני

מצרכים:


מתאים לחלת פרחים גדולה
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר
250 גרם מים פושרים
10 גרם מלח
50 גרם שמן זית

למילוי:
שמן זית, 2-3 שיני שום, חציל אחד חרוך בתנור לפני הבישול, כף פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, כף אריסה, פחית עגבניות מרוסקות, כף רסק עגבניות, קצת מים במידת הצורך

לציפוי
חלב סויה
שומשום

הוראות הכנה

1. במיקסר עם וו לישה שוקלים את כל מרכיבי המתכון חוץ מהמלח
2. לשים על מהירות איטית כ- 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ- 7 דקות (10 דקות לישה סה”כ)
4. מכסים במגבת/ ניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה/ שעה וחצי עד להכפלת הנפח
6. למילוי: מטגנים שום ותבלינים בשמן זית, מוסיפים את החצילים, רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומבשלים כ 20 דק עד שהרוטב מצטמצם
5. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, ממלאים במילוי וסוגרים לכדור
6. מסדרים בתבנית שבה אופים את החלה
7. מעבירים להתפחה נוספת לעוד כ-30-40 דקות ובנתיים מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו
8. מברישים בחלב סויה ומפזרים שומשום
9. אופים כ 40 דקות עד להזהבה

לאינסטגרם שלי
עמוד האינסטגרם של דניאל וגנר - Cheffa

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם! danielle_cheffa@ :)

תנו לנו לפנק אתכם במתכונים חדשים הישר למייל :)

תודה! את המתכונים הבאים שלנו תקבלו כבר ישירות למייל!
משהו השתבש. נסו שוב או צרו איתנו קשר.