חלת טימין ובצל מקורמל

זמן הכנה:
שעתיים וחצי כולל התפחות
/
זמן אפייה:
30 דקות
/
זמן בישול:
/
דרגת קושי:
בינוני
פורסם בתאריך:
9.6.2022

מצרכים

כמות ל 2 חלות גדולות

500 גרם קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

40 גרם סוכר

250 גרם מים פושרים

10 גרם מלח

50 גרם שמן זית

תוספות

בצל סגול

טימין

קמח לציפוי

 

הוראות הכנה

1. במיקסר עם וו לישה שוקלים את כל מרכיבי המתכון חוץ מהמלח.

2. לשים על מהירות איטית כ- 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ- 7 דקות (10 דקות לישה סה"כ)

4. מכסים במגבת ומעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה עד להכפלת הנפח.

5. חותכים את הבצל לקוביות, מפזרים שמן זית, מלח גס וקצת סוכר ומכניסים לתנור עד להתרככות (כחצי שעה).

6. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים ומעצבים את הצורה שרוצים. מקשטים עם בצל וטימין בין הרצועות הקלועות.

6. מעבירים להתפחה נוספת לעוד כ-45 דקות ובנתיים מחממים תנור ל 170 מעלות על תכנית טורבו

7. מפזרים קמח ומכניסים לתנור.

8. אופים כ 30 דקות עד שהחלה זהובה מכל הכיוונים.

 

אל תשכחו לתייג אותנו באינסטגרם cheffa_vegan@ :)

תנו לנו לפנק אתכם במתכונים חדשים הישר למייל :)

תודה! את המתכונים הבאים שלנו תקבלו כבר ישירות למייל!
משהו השתבש. נסו שוב או צרו איתנו קשר.