מוסיפים לימון ותפוח ומבשלים כשעה וחצי עד שהריבה מסמיכה ומצטמצמת. (על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה, לוקחים צלחת שהיתה כמה דקות במקפיא ומעבירים אליה כף ריבה. יוצרים פס עם הלקקן באמצע ואם הוא לא נסגר, הריבה מוכנה)
אם רוצים ריבה בלי חתיכות, טוחנים את הריבה עם בלנדר מוט לכמה פולסים.
מעקרים צנצנת (שופכים אליה מים רותחים ומחכים 10 דקות) ומעבירים אליה את הריבה.
הריבה מחזיקה עד שנה במקרר - יש להקפיד לא להכניס אליה כפית שנגעה באוכל אחר.